Blokowanie możliwości pisania po udostępnionym ekranie.

czwartek, 23 kwietnia 2020 16:18 Krzysztof KLem
Drukuj

Jeżeli macie lekcję w Zoom i udostępniacie ekran dzieciom, i nie chcecie aby ktokolwiek pisał po udostępnionym ekranie to:

.... po udostepnieniu ekranu, klikacie na Security (będzie na górze (wyjedzie z góry)) i odznaczacie opcję Annotate on Shared Content.

Od tej pory nikt wam nie będzie pisał po ekranie. Pamiętajcie, że za każdym razem kiedy dokonujesz udostępnienia ekranu, musisz tą opcję odznaczyć. Pewnie jest możliwość w profilu użytkownika odznaczenia tej opcji na stałe, ale tego nie jestem pewien.

annotate screen